1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Portugese Kwarktaartjes

Portugese Kwarktaartjes

  • Portugees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-1999

Ingrediënten 8 personen


Voor 24 stuks:25-50 g reuzel of boter (in stukjes gesneden), 225 g bloem, mespunt zout, 1,25 dl waterVulling:225 g suiker, 25 g gemalen amandelen, 1/2 tl kaneel, 225 g verse zachte schapenkaas of ricotta of kwark, 3 eierdooiers



* Queijadas de Sintra *In Sintra gebruikt men in dit recept kaas van verse schapenmelk, maar ricotta of (half-)volle kwark is ook goed. Het heldere, dunne deeg werd traditioneel met reuzel bereid omdat gewone boter vaak niet voorradig was. Met boter wordt het deeg niet zo helder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Vulling:Roer suiker, gemalen amandelen en kaneel door elkaar en klop dit mengsel door de kaas. Strijk de eierdooiers eerste over het mengsel uit en roer ze er dan door. Zet de vulling even weg.Taartjes:Vermeng bloem en zout en wrijf hier de reuzel doorheen. Er moet een kruimelig deeg ontstaan. Roer er zoveel water doorheen tot het deeg niet plakt. Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak, maak er een bal van en rol deze tot een zo dun mogelijke plak uit. Snijd er met behulp van een met wat bloem bedekt glas rondjes van 9 cm uit en leg deze op de bakplaat. (Vierkantjes snijden kan natuurlijk ook). Vul ze voor de helft met het kwarkmengsel. Bak de kwarktaartjes zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze in het midden net gaar zijn. Laat ze iets afkoelen, leg ze op een rooster en laat ze verder afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top