brie-gehakttaart
- Ovenschotel
- 30-60 min.
Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.
Ingrediënten 4 personen
400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeegVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 866,26 kcal |
Koolhydraten | 52,01 g |
Eiwitten | 38,59 g |
Vetten | 54,75 g |
Benodigdheden
1 taartvormVoorbereiding
ui snipperen, knoflook hakken, courgette en paprika in blokjes, champignons in plakjes, brie in dunne plakken, bladerdeeg uitspreiden om te laten ontdooien. De taart vorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
Bereidingswijze
Ui fruiten, knoflook toevoegen, gehakt rul bakken kruiden met p z en (liefst verse) italiaanse kruiden. Scheutje rode wijn erbij. Groente toevoegen. Paar minuten roerbakken tot de rode wijn en overig vocht verdampt is. Tomatenpuree erbij en nog eventjes laten pruttelen. Daarna de inhoud van de pan in een groot vergiet overdoen en laten uitdruipen. Het gehaktmengsel in de taartvorm doen. Afdekken met een laagje brie en de taart sluiten met bladerdeeg (in midden een klein gat openlaten).
Ongeveer 45 min. in voorverwarmde oven bakken.
Serveertip
Lekker met een gemengde salade met appel en peer.