gevulde kip

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-1999

gevulde kip met rozijnen en amandelen, turks recept gekregen tijdens de kookles in het buurthuis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr. Rozijnen (wellen in warm water)
1 handje pinda?s of amandelen
250 gr rundergehakt
paprika/tomaten puree (gewone tom.puree met een beetje paprikapoeder mag ook)
witte peper
150 gr.doperwten
1 winterpeen in blokjes
een beetje water
2 kopjes rijst
peterselie (fijngesneden)
yoghurt
1 hele kip

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

bak de gehakt rul in een beetje olijfolie
doe een eetlepel paprika/tomaten puree erbij
de doperwten de wortel en de rijst erbij doen aanvullen met water en dit 20 minuten zachtjes laten koken even opletten dat het niet te droog wordt.
Daarna de gewelde rozijnen en de amandelen erbij doen en op smaak maken met de witte peper en de peterselie.
Vul de kip met dit mengsel
Doe de kip in een ovenschaal en als er nog wat vulling over is dan doe je dit ernaast in de schaal.
smeer de kip in met een eetlepel yoghurt en strooi er een beetje zout over.
Doe 1 ? glas water erbij en schuif de kip in een warme oven tot hij gaar en lekker bruin is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten