1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rundvlees

Rundvlees

Door: frankteu

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-11-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundstoofvlees, zout, peper, 80 gr boter, 2 uien. 1 wortel. 1 el bloem, l blond bier, 2 schepjes suiker, scheutje azijn, tijm, laurier, 3 takjes peterselie, 1 dikke snee volkorenbrood zonder korst, mosterd.
Vlaams Uit Diana's lekkerbekkenhoekje.Recept uitgeprobeerd, anders maar wel lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter, bak daarin het in blokjes gesneden stoofvlees aan alle kanten snel aan en strooi er zout en peper op. Neem het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de in ringen gesneden uien en de in dunne reepjes gesneden wortel. Stuif er de bloem over en roer even goed door tot de bloem kleur heeft. Voeg het bier erbij, roer goed door en laat dit met elkaar even pruttelen. Voeg dan de suiker, de azijn en de kruiderij toe en schep even door.

Leg het vlees erbij, leg het deksel op de pan en draai het vuur zeer laag. Laat het vlees ongeveer 1 1/2 uur zeer zacht stoven. Besmeer het brood dik met mosterd, leg het in de pan en laat nog een uurtje stoven (het brood lost dan op in de saus en bindt deze). Verwijder de takjes peterselie en het laurierblad en dien het vlees in de saus op.

Serveertip

In combinatie met witlofsalade zoals elders aangegeven bij mijn recepten.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankteu
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top