Marsepein

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-1999

Leuk om de kinderen te laten 'kleien'

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr gepelde amandelen
500 gr poedersuiker
1 eiwit
2 theelepels oranjebloesemwater
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en daarna onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de keukenmachine.
Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn. Voeg nu poedersuiker, eiwit en oranjebloesemwater toe. Laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft.
Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast. Gebruik het dan voor verdere verwerking.

Serveertip

Je kan de marsepein kleuren met levensmiddelenkleurstof en er dan figuurtjes van maken. Met marsepein kun je ook een taart bekleden of versieren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten