Mexicaanse Bonenschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-1999

Een lasagne van chili con carne!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. gehakt
1 rode paprika
250 gram champignons
1 prei
1 ui
1 blikje tomatenpuree
1 blikje chilibonen
100 gram gerapste kaas
1 zakje tortillachips
peper/zout
1 theelepel kaneel
1 theelepel djintan
naar smaak chilipoeder
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan
ovenschotel voor 4 personen
aluminiumfolie

Voorbereiding

Maak alle groenten schoon en snijd deze in stukjes.

Bereidingswijze

Braad het gehakt rul in de olie en voeg de groenten toe. Laat dit 5 minuten braden. Voeg de bonen, tomatenpuree en alle kruiden toe en laat nog even sudderen.
Vet de ovenschaal in en begin met een laag gehaktmengsel. Leg hierop een laag tortillachips en daarover wat geraspte kaas. Herhaal dit en eindig met de kaas. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet dit 25 minuten op 200 graden Celsius in het midden van de oven. Haal de folie eraf en laat dit nog in de oven staan totdat de kaas goudbruin is.

Serveertip

Lekker met witte rijst, guacamole, zure room, ijsbergsla en stukjes tomaat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ahil67 avatar
ahil67 14-12-1999

Nou Monique dit is echt niet te versmaden!!! Heerlijk gewoon! Je mag het best een keer voor me koken. Ik ben benieuwd hoe jij het klaarmaakt?? :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten