1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalfsoester Met Hoedje

Kalfsoester Met Hoedje

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-1999

Ingrediënten 10 personen


Ingredienten:10 kalfsoesters(100 gr),200 gr shii take, 200 gr pieds de mouton, 2 eidooiers, 100 gr broodkruim, 75 gr bieslook, varkensnet, 750 gr aardappelen, 400 gr spercieboontjes, 3 sjalotjes.
Saus: 2 ? dl bouillon, 3 eetl. balsamico azijn, 3 sjalotjes, 1 ? grove mosterd, 2 dl room, 1 dl geslagen room, boter, olie, peper, zout.


Verder heb je nodig


Varkensnet


Kalfsoester met een hoedje van paddestoelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. spoel het varkensnet in stomend water schoon.

Bereidingswijze

Bak de paddestoelen even kort aan in boter en laat ze daarna afkoelen. Vermeng ze dan met het eigeel, broodkruim, peper, zout en fijngehakte bieslook. Bak de kalfsoesters snel aan in de boter, haal ze uit de pan, bestrooien met peper en zout en bedek ze dan met de paddestoelenmassa en wikkel hierom heen het schoongespoelde varkensnet. Schil de aardappelen en rasp ze in fijne reepjes. De reepjes mogen niet meer gewassen worden! Verwarm in een bakpan de olie goed. Verdeel de aardappelreepjes hierover en bak deze gedurende 15 min. als een pannekoek aan beide kanten. Snij daarna in punten. Maak de boontjes schoon en kook in water met wat zout beetgaar, Snij ze daarna in kleine stukjes. Maak de sjalotten schoon en snijd deze fijn. Verwarm de boter en laat de sjalotjes samen met de boontjes hierin?zweten? Breng op smaak met peper en zout.
Saus: Maak de sjalotjes schoon, snijd ze fijn, fruit ze aan in de boter en blus af met balsamico azijn. Als het vocht verdampt is, bouillon en room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte. Voeg mosterd en geslagen room toe en klop de saus op (staafmixer). Breng op smaak met peper en zout. Zet de kalfsoesters gedurende 10 minuten in een oven van 200?C.
Serveertip

Leg de kalfsoester op het voorverwarmde bord, garneer met groenten en aardappelpunt en nappeer het vlees met de saus.

Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top