Carpaccio

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-11-1999

flinterdun gesneden ossehaas op een salade bedje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredienten : 300 gr ossehaas,30 gr pijnboompitten,30 gr parmesaansekaas (stuk), ijsbergsla, eikebladsla, bieslook, ciabattabrood,boterballetjes.
Ingredienten dressing: balsamico azijn, olijf-olie extra virgine, peper-zout, citroen schil, citroensap, bladselderij,1 theel. honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijmachine om de ossehaas flinterdun te snijden

Voorbereiding

Ossehaas aanvriezen.

Bereidingswijze

Zet een pannetje met dikke bodem op het vuur en bruineer hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn , zet ze even op een bord apart.Hak de selderij blaadjes en het citroenschilletje ragfijn.Maak van azijn , olijf-olie , peper , zout , citroensap en honing een dressing.Vermeng de gehakte selderij en citroenschil door de dressing.Was eikebladsla en haal blaadjes ervan af , snij gewassen ijsbergsla in dunne reepjes en hak de bieslook fijn. Schaaf de parmesaansekaas in flinter dunne plakjes .

Bereiding: Leg 3 eikebladsla-blaadjes in een stervorm op het bord , leg in het midden van het bord een nestje gesneden ijsbergsla. Nappeer de sla met een beetje dressing (bewaar de rest om het vlees te napperen). Snij het vlees met de snijmachine in dunne plakjes en dresseer deze elkaar overlappend over de salade. Bestrooi licht met ?n snufje witte peper en vleugje zout , strooi er de fijngehakte bieslook en de gebruineerde pijnboompitjes over.Napeer het geheel met de dressing en strooi er wat van de grof verkruimelde plakjes kaas overheen.Serveertip

Uitserveren met ciabatta brood en boterballetjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smiksmak avatar
smiksmak 19-12-1999

Dit wordt mn voorgerecht met de kerst. Nog niet geproefd maar als ik de ingredienten zie moet het heerlijk zijn!!! Groeten en fijne feestdagen Ellen

smiksmak avatar
smiksmak 19-12-1999

Dit wordt mn voorgerecht met de kerst. Nog niet geproefd maar als ik de ingredienten zie moet het heerlijk zijn!!!

orphan avatar
orphan 14-11-1999

Gefeliciteerd! Zo is carpaccio op z'n bovenstebest!!! Heeeeerlijk! Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten