1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Carpaccio salade
  6. Carpaccio

Carpaccio

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-11-1999

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten : 300 gr ossehaas,30 gr pijnboompitten,30 gr parmesaansekaas (stuk), ijsbergsla, eikebladsla, bieslook, ciabattabrood,boterballetjes.
Ingredienten dressing: balsamico azijn, olijf-olie extra virgine, peper-zout, citroen schil, citroensap, bladselderij,1 theel. honing.


Verder heb je nodig


Snijmachine om de ossehaas flinterdun te snijden


Flinterdun gesneden ossehaas op een salade bedje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ossehaas aanvriezen.

Bereidingswijze

Zet een pannetje met dikke bodem op het vuur en bruineer hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn , zet ze even op een bord apart.Hak de selderij blaadjes en het citroenschilletje ragfijn.Maak van azijn , olijf-olie , peper , zout , citroensap en honing een dressing.Vermeng de gehakte selderij en citroenschil door de dressing.Was eikebladsla en haal blaadjes ervan af , snij gewassen ijsbergsla in dunne reepjes en hak de bieslook fijn. Schaaf de parmesaansekaas in flinter dunne plakjes .

Bereiding: Leg 3 eikebladsla-blaadjes in een stervorm op het bord , leg in het midden van het bord een nestje gesneden ijsbergsla. Nappeer de sla met een beetje dressing (bewaar de rest om het vlees te napperen). Snij het vlees met de snijmachine in dunne plakjes en dresseer deze elkaar overlappend over de salade. Bestrooi licht met ?n snufje witte peper en vleugje zout , strooi er de fijngehakte bieslook en de gebruineerde pijnboompitjes over.Napeer het geheel met de dressing en strooi er wat van de grof verkruimelde plakjes kaas overheen.



Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Uitserveren met ciabatta brood en boterballetjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top