1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Hasenpfeffer

Hasenpfeffer

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-1999

Ingrediënten 4 personen


1 in stukken gesneden haas, 1/2 l rode wijn, 1 kop water, 1/4 kop azijn, 1 in plakken gesneden ui, 1 el suiker, 2 el zout, 1 tl hele kruidnagelen, 1/4 tl zwarte peper, 3 laurierblaadjes, 1/2 kop bloem, 1/4 kop sla-olie


Verder heb je nodig


Braadpan, stoofpan


Haas in rode wijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de stukken haas in een grote schaal. Voeg wijn, water, azijn, ui, suiker, zout kruidnagelen, peper en laurierblaadjes aan het vlees toe. Laat het vlees 12-24 uur in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Haal de haas uit het nat en dep de stukken goed droog. Bestuif de stukken haas met bloem, bewaar de resterende bloem.
Verhit de olie in de braadpan. Braad de haas in de hete olie bruin.
Zeeg de marinade, doe 5 kopjes ervan bij de haas. Laat het in een gesloten pan 1 uur stoven op een matig vuurtje tot de haas gaar is.
Neem de haas uit de pan, houd de stukken warm. Voeg voor een dikkere saus de resterende bloem toe. Laat de saus op een matig vuur onder voortdurend roeren binden en giet de saus over het vlees.

Serveertip

Serveer de hasenpfeffer met aardappelpuree en rode kool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top