1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zweedse kerstkoekjes

Zweedse kerstkoekjes

Door: renate999

  • Internationaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-1999

Ingrediënten


1,5 dl gesmolten boter
1,5 dl donkere stroop
1,5 dl witte basterdsuiker
1,5 dl bruine basterdsuiker
1 ei
2 theelepels elk kaneel, gemberpoeder, kruidnagelpoeder en kardemompoeder
1,25 eetlepel zout
1 kilo tarwebloem


Verder heb je nodig


Leuke uitsteekvormpjes, bij voorkeuren kerstfiguren.


Voor heel veel lekkere koekjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de boter en stroop, en roer de overige ingredienten er doorheen. Laat het beslag een nacht - afgedekt met een theedoek - op een koele plaats staan.
Verwarm de oven voor op 175-200 graden.

Bereidingswijze

Rol het deeg dun uit (wil je grote koeken maken, dan niet te dun!) op een met bloem bestrooid oppervlak. Steek figuurtjes uit.
Bak de koekjes ca. 5 minuten (iets langer voor grote koeken) op met bakpapier bedekte bakplaten.

Serveertip

Maak koekjes met een gat in de bovenkant, en hang ze met een mooi lint in de kerstboom. Zo doen ze het in Zweden met deze koeken!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top