Appelcake
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
Lekker makkelijk, leuk om met de kinderen te maken. Bovendien ideaal voor moeders op dieet - bevat geen vet!
Ingrediënten 4 personen
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 kookappels (bijv. goudreinetten)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden celcius
Bereidingswijze
Bloem, suiker en eieren tot een glad beslag mengen. De appels schillen en in blokjes snijden. Een lage bakvorm bekleden met bakpapier, eventueel licht invetten met margarine. De stukjes appel onderin de vorm leggen en het beslag eroverheen gieten.
Ongeveer 45 minuten bakken, tot de bovenkant lichtbruin is en een breinaald er schoon uitkomt.
Serveertip
Lekkere variant: Voeg aan het beslag wat kaneel of vanille-essence toe. Gebruik anderhalve appel en een half kopje gewelde rozijnen.