1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasaus
  5. pindasaus

pindasaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-11-1999

Ingrediënten 4 personen


1 klein uitje, 2/3 pot Calve pindakaas,
ongeveer 7 eetlepels ketjap manis(naar eigen smaak), scheutje citroensap, 1 of 2 gemberbolletje,
2 teentjes verse knoflook,
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 2 theelepels sambal badjak, melk om het te verdunnen. En om het nog lekkerder te maken: 2 0f 3 blaadjes djuruk purrut en een theelepel sereh.



Heerlijke pindasaus na jarenlang experimenteren. Ik maak hem al sinds 1967.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien fijn snijden en bakken in olijfolie of zonnebloemolie totdat ze behoorlijk bruin zijn.

Bereidingswijze

Zet de vuurbron laag. Voeg de ketjap toe, de pindakaas en wat melk. Roeren totdat het een mooie massa wordt. Mag nog aan de dikke kant zijn, later verdunnen met melk naar gewenste dikte.
Voeg nu de bruine suiker , knoflook, sambal, citroen toe en pers de gemberbolletjes uit in de knoflookpers en voeg deze er ook bij.
Voeg de 2 0f 3 blaadjes djuruk purrut en een theelepel sereh erbij. Zet het vuur uit. Laat nu alles rustig afkoelen.

Serveertip

Verwarm het zacht als je het wilt gaan gebruiken, en blijf wel roeren!
Doe er een schijfje banaan bij of een schijfje komkommer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wigra


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wigra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top