1 klein uitje, 2/3 pot Calve pindakaas,
ongeveer 7 eetlepels ketjap manis(naar eigen smaak), scheutje citroensap, 1 of 2 gemberbolletje,
2 teentjes verse knoflook,
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 2 theelepels sambal badjak, melk om het te verdunnen. En om het nog lekkerder te maken: 2 0f 3 blaadjes djuruk purrut en een theelepel sereh.
Heerlijke pindasaus na jarenlang experimenteren. Ik maak hem al sinds 1967.
Uien fijn snijden en bakken in olijfolie of zonnebloemolie totdat ze behoorlijk bruin zijn.
Zet de vuurbron laag. Voeg de ketjap toe, de pindakaas en wat melk. Roeren totdat het een mooie massa wordt. Mag nog aan de dikke kant zijn, later verdunnen met melk naar gewenste dikte.
Voeg nu de bruine suiker , knoflook, sambal, citroen toe en pers de gemberbolletjes uit in de knoflookpers en voeg deze er ook bij.
Voeg de 2 0f 3 blaadjes djuruk purrut en een theelepel sereh erbij. Zet het vuur uit. Laat nu alles rustig afkoelen.
Verwarm het zacht als je het wilt gaan gebruiken, en blijf wel roeren!
Doe er een schijfje banaan bij of een schijfje komkommer.
boefie36 06-06-2002
ik ben gek op pindasaus, ga hem zeker een keer uit proberen neem hem gelijk mee naar mijn favo`s
pams-sauzen 14-01-2002
deze neem ik mee,lijkt mij heel lekker
Ellen
barbecook 24-04-2000
Schitterende basis om naar eigen smaak op door te borduren. Tot nu toe de beste saus die ik op smulweb ben tegen gekomen,daarom gelijk naar mijn favorieten!
wodga 03-04-2000
tip:
Doe er een of twee blaadjes djuruk purrut bij en een theelepeltje sereh (verkrijgbaar bij elke toko) Hmmm!!!
joke_smum 22-02-2000
Heerlijk!!!!
Ik heb hem gemaakt bij mijn nasi goreng.