roerbak met chinese kool

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-1999

Chinees/japans achtig recept

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
verse gember, verse knoflook, sesamzaadjes, 1 chinese kool, 2 magere runderbraadlappen, sesamolie, zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

snij de braadlappen aan reepjes, maak de chinese kool schoon en snijd aan reepjes, rooster 2 eetlepels sesamzaad in de wok, doe in een schaaltje en zet apart. Maak de verse gember schoon en sla er op met bijvoorbeeld de achterkant van je mes totdat het pulp is.

Bereidingswijze

doe 2 eetlepels sesamolie in de wok en voeg de geperste knoflook en de gemberpulp toe. laat even fruiten, en voeg de vleesreepjes toe als de knoflook bruin wordt.
Als het vlees bijna gaar is kan de chinese kool erbij. Die geeft veel water af, als alles lekker warm en knapperig is kun je het gerecht afgieten en de sesamzaadjes erover strooien.

Serveertip

Is heel lekker als het geserveerd word op een bedje van Alfalfa.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten