Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. roerbak met chinese kool

roerbak met chinese kool

Door: miellyn

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-1999

Ingrediënten 2 personen


Verse gember, verse knoflook, sesamzaadjes, 1 chinese kool, 2 magere runderbraadlappen, sesamolie, zout en peper


Verder heb je nodig


Wok


Chinees/japans achtig recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de braadlappen aan reepjes, maak de chinese kool schoon en snijd aan reepjes, rooster 2 eetlepels sesamzaad in de wok, doe in een schaaltje en zet apart. Maak de verse gember schoon en sla er op met bijvoorbeeld de achterkant van je mes totdat het pulp is.

Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels sesamolie in de wok en voeg de geperste knoflook en de gemberpulp toe. laat even fruiten, en voeg de vleesreepjes toe als de knoflook bruin wordt.
Als het vlees bijna gaar is kan de chinese kool erbij. Die geeft veel water af, als alles lekker warm en knapperig is kun je het gerecht afgieten en de sesamzaadjes erover strooien.

Serveertip

Is heel lekker als het geserveerd word op een bedje van Alfalfa.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miellyn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top