1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Zalm met eieren

Zalm met eieren

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Ingrediënten 4 personen


4 moten zalm (ca. 125 g/per stuk), zout, 4 el sake (of droge sherry), 4 gepelde en overlangs gehalveerde hardgekookte eieren, 1 in plakjes gesneden citroen, enkele partjes citroen, 1/2 dl japanse sojasaus



In de oven gebakken zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de moten zalm met wat zout en besprenkel ze met de sake (of de sherry). Laat de moten zalm ca. 15 min. staan.
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Leg de moten zalm op vellen alu-folie. Plaats de gehalveerde eiren en de plakjes citroen op de moten vis. Vouw de alu-folie rond de belegde moten zalm, zodat er pakketjes ontstaan.
Bak de pakketjes ca. 20 min.in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de vis gaar is.
Verwijder de plakjes citroen uit de pakketjes en leg de moten zalm met de eieren op bordjes of schaaltjes.
Garneer het gerecht met wat partjes citroen.

Serveertip

Serveer de zalm onmiddellijk en geef er de sojasaus apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top