1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Paddestoelen met bamboescheuten

Paddestoelen met bamboescheuten

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Ingrediënten


12 gedroogde Chinese paddestoelen, 2 el olie, 250g in reepjes gesneden bamboescheuten (uit blik), 2 el sherry, 1 dl water, 1 el maizena, zout, peper, 125g in smalle reepjes gesneden ham


Verder heb je nodig


Braadpan, diepe schaal


Gebakken Chinese paddestoelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gedroogde paddestoelen 20 minuten in warm water. Zorg dat de paddestoelen goed onder staan.

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snijd de hoedjes in plakjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakjes paddestoel onder regelmatig omscheppen ca. 3 min. Haal de paddestoelen uit de pan en houd ze apart.
Voeg de reepjes bamboescheuten, de sherry en het water aan de in de pan achtergebleven olie toe en breng alles aan de kook.
Maak de maizena aan met wat water en bind hiermee het geheel. Voeg de gebakken plakjes paddestoel toe en laat het gerecht nog 10 min. zachtjes koken.
Doe het groentenmengsel met de saus op een schaal en bestrooi het geheel met de reepjes ham.

Serveertip

Serveer met witte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top