hartige mexicaanse taart
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Kan als hoofdgerecht, maar is ook lekker s'avonds bij de borrel.
Ingrediënten 6 personen
*120 gr. volkorenmeel, *120 gr. zelfrijzend bakmeel, *60 gr. boter, *60 gr. vloeibare boter, *2 pakjes groentemix Mexico (diepvries), *1 eetl. olie, *150 gr. pekelvlees, *2 eieren, *2 eidooiers, *2 dl halfvolle melk, *100 gr. geraspte Edammer kaas, *peper.Bereidingswijze
Vermeng de meelsoorten, voeg de beide soorten boter toe en wrijf met de vingers tot er grote korrels ontstaan. Voeg een klein scheutje koud water toe en kneed het tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten, rol het vervolgens uit en bekleed er een ingevette pie- of vlaaivorm mee (24cm) Fruit vervolgens voor de vulling de groentemix in de olie. Schep de iets afgekoelde mis in de taart en verdeel het fijngesneden pekelvlees erover. Klop de eieren met de melk, kaas en wat peper los. Schenk dit over de vulling en bak de taart ca. 35 minuten bijna onderin een tot 200?C voorverwarmde oven gaar en lichtbruin