Rib Eye steak uit de wok
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijk mals stukje vlees, wij vinden de Ierse Rib Eye het lekkerst, maar een gewoon stukje biefstuk kan ook.
Ingrediënten 4 personen
4 rib eye steaks, 250 gram verse zilveruitjes of shalotjes, 100 gram magere spekblokjes, 3 dl. vleesfond, 2 dl. rode wijn, 50 gram boter, 1 flinke eetl. bloem, 1 theel. tijm, versgemalen peper en zout, stukje lichtgroen van een preiBenodigdheden
wok en koekenpan of 2 koekenpannen.Voorbereiding
Pel de zilveruitjes, snijd de steaks in reepjes, snijd het lichte groen van een prei in ragfijne reepjes.
Bereidingswijze
Laat in een koekenpan 1 eetlepel boter smelten, bak hierin de spekblokjes uit. Voeg de uitjes toe en laat een paar minuten meefruiten. Roer de bloem er door en laat 5 min. garen. Doe nu de tijm, de vleesfond en de helft van de wijn erbij. Laat dit 15 min. sudderen. Verhit in een wok de rest van de boter, en bak de reepjes vlees vlug bruin en gaar. Blus af met de wijn, roer de aanbaksels los en maak het gerecht op smaak met peper en zout en doe het in een schaal. Giet de uiensaus er over en strooi tot slot de fijngesneden prei over het gerecht.
Serveertip
een lekkere salade mag niet ontbreken, en verder smaken rijst of (gebakken) aardappeltjes er heerlijk bij.