1. Home
  2. Recepten
  3. Spruitjessoep

Spruitjessoep

Door: zus

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Ingrediënten 4 personen


200 gram fijngesneden katenspek, 3 dl. boter, 2 fijngesnipperde uien, 500 gram spruitjes, 300 gram geschilde aardappels, 1/2 selderijknol, 1 1/2 liter bouillon, room culinair, 3 eieren, gehaktballetjes, nootmuskaat, fijngesneden selderij, zout en peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak in een grote braadpan de katenspek in de boter uit. Voeg de uien toe en fruit ze een paar minuten mee. Maak de spruitjes schoon en snijd de aardappels in blokjes. Schil en snijd de selderijknol in blokjes. Voeg de spruitjes, de4 aardappels en de blokjes selderij aan het spek/uimengsel toe en smoor alles 5 minuten. Schenk er de bouillon bij en laat het 25 minuten zachtjes koken. Eventueel kunt u de laatste 10 minuten nog wat gehaktballetjes meekoken. Bind de soep met de room culinair. Kook 3 eieren hard, pel ze en snijd ze klein. Voeg dit op het laatst toe aan de soep. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, fijngesneden selderij, peper en zout.

Serveertip

Geef er boeren bruinbrood met kruidenboter bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top