1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. watergruwel

watergruwel

Door: dropkatje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Ingrediënten 4 personen


6 dl water, snufje zout, 50 gr vlug kokende gort, 75 gr krenten, 75 gr rozijnen, 1 kaneelstokje, een stukje citroenschil, 2 kruidnageltjes, 1 flesje ongezoete rode bessensap, 100 gr suiker, 1 eetlepel maizena.



De naam klinkt niet smakelijk, maar het is wel een van mijn favoriete toetjes. Het is een oud-hollands toetje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met het zout, de gort, de krenten en rozijnen, het kaneelstokje, de citroenschil en de kruidnageltjes (deze kun je het beste in de citroenschil steken, ander vind je ze nooit meer terug). Laat dit alles ca. 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
Dan de rode bessensap en de suiker toevoegen. Roeren tot de suiker is opgelost.
Dan een papje maken van de maizena en wat koud water en roer dit bij de kokende watergruwel zodat dit licht gebonden wordt.
De kaneel, citroenschil en kruidnagels verwijderen.

Serveertip

Volgens het recept moet je het gerecht warm opdienen, maar zelf vind ik het koud (kamertemperatuur) het lekkerst.

EETSMAKELIJK



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dropkatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top