Linzensoep met tomaat en prei

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dunschiller.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de linzen en de tomaatblokjes met vocht toe. Schenk er 0,5 liter water bij en verkruimel de bouillontabletten erboven. Kook de linzen in ca. 25 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig zodat een mooi gebonden soep ontstaat.

Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne reepjes. Roer de prei en de bleekselderij door de soep en kook de soep nog ca. 5 minuten zachtjes door.

Lekker met geraspte kaas.

Serveertip

Garneer de borden met linzensoep eventueel met verkruimelde feta en reepjes verse basilicum.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 15-11-2005

Dit recept lijkt me erg lekker. Ik neem het mee om binnenkort eens te proberen. Bedankt.

lizzy avatar
lizzy 22-06-2001

Echt een verrukelijk soepje, heb hem met een spaans pepertje iets pittiger gemaakt. Lizzy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten