1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tuinkers
  5. groene tagliatelle met kip en mosterdsaus

groene tagliatelle met kip en mosterdsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Ingrediënten 4 personen


700 gram kipfilet, boter, olijfolie, zout en peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el gove mosterd, 1/4 l droge witte wijn, 200 ml slagroom, een beetje citroensap, 250 gram groene tagliatelle, 1 doosje tuinkers



Eindresultaat

Erg lekker

Erg lekker

Om je vingers bij op te vreten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in blokjes snijden, ui en knoflook fijnsnipperen

Bereidingswijze

In een grote koekepan de kipfilet in zowel boter als olie braden met zout en peper, als het klaar is uit de pan halen en warm houden. Nog wat boter in dezelfde pan doen en de ui en knoflook erbij doen en op een laag vuur fruiten, daarna de mosterd in de pan doen, erdoor roeren en met de wijn blussen. Het geheel op een middelmatig vuur tot eenderde laten inkoken. De slagroom erbij gieten en aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. De saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap, kippevlees erbij doen en op een zacht vuur nog eens 5 minuten laten stoven. Ondertussen de pasta beetgaar koken. De tuinkers afspoelen. De pasta afgieten goed uit laten lekken en op borden garneren met de kipfilet en de saus. De tuinkers direct boven de borden afknippen en meteen serveren. Buon appetito!!

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van genottertje


Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van genottertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top