1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. yakitori met vlees

yakitori met vlees

Door: francy_a

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-1999

Ingrediënten 4 personen


*1 dl. Japanse sojasaus, *2 eetl. jenever, *2 eetl. droge sherry, *1 eetl. suiker, *250 gr. biefstuk, *250 gr. ongepaneerde schnitzel, *1 bakje shii-take, *5 bosuitjes, *satestokjes, *peper en zout >



Japans grill-recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de sojasaus met de jenever, de sherry en de suiker aan de kook an laat het sausje tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd intussen de biefstuk en de schnitzel in lange dunne reepjes en sla ze met een (hak)mes iets platter. Maak de shii-take schoon en snijd ze in 4 stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Steek reepjes vlees of schnitzel zigzag aan de satestokjes en prik om en om een stukje shii-take of bosui mee. Bestrooi ze met peper en zout.
Rooster de spiesjes onder de hete grill in ca. 6 minuten rondom goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer met het sausje.
Lekker met witte rijst en komkommersalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francy_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top