sushi met ham

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Japans voorgerecht of een lekkere borrelhap

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*200 gr. plakrijst, *2 eetl. azijn, *1 eetl. suiker, *1 theel. zout, *? komkomer, *scherpe mosterd, *6 plakken Japanse ham, *Japanse sojasaus.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst met 4dl water in ca. 20 minuten gaar. Laat de rijst nastomen. De rijst moet kleven, maar mag niet te papperig worden. Roer de azijn met de suiker en het zout door elkaar en schephet door de rijst. Spreid de rijst uit en laat hem afkoelen. Schil komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in reepjes. Spreid de plakjes ham elk op een sushimatje (of op een schone theedoek) uit en verdeel de rijst erover. Strijk er een beetje mosterd over. Verdeel de komkommer erover en rol de plakken ham met behulp van het matje (of theedoek) stevig op. Verpak de rolletjes in huishoudfolie en laat ze in de koelkast opstijven. Snijd ze vlak voor het serveren met een scherp mes in stukjes.

Serveertip

Serveer met mosterd en sojasaus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

francy_a avatar
francy_a

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten