bloemkoolsalade

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

lekkere salade om als hoofd- of bijgerecht klaar te maken. vooral 's zomers lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool, 1 dl mayonaise, 6 el source creme, kerrie, 2 sjalotjes, 2 hard gekookte eieren, 2 ontvelde tomaten en wat bladeren ijsbergsla (voor de lekkerbek uitgebakken spekjes)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 300,28 kcal
Koolhydraten 10,86 g
Eiwitten 8,46 g
Vetten 23,64 g
Benodigdheden

geen bijzonder materiaal

Voorbereiding

een pan water aan de kook brengen en daarin de bloemkoolroosjes 4 min. blancheren. de eieren hard koken en de tomaten ontvellen.

Bereidingswijze

Maak een sausje van de mayo, source creme,kerrie, sjalotjes. Was een aantal ijsbergsla bladeren. Snij de tomaten klein en verkruimel de eiren. Meng alles door elkaar. Voeg de roosjes bloemkool toe en meng deze met het sausje. Vlak voor het opdienen de net uitgebakken spekjes erover verdelen. Op het bord de salade in een ijsbergblad scheppen.

Serveertip

Heel lekker met gebakken aardappelschijfjes en een karbonade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianne_j avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten