bloemkoolsalade
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
lekkere salade om als hoofd- of bijgerecht klaar te maken. vooral 's zomers lekker
Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool, 1 dl mayonaise, 6 el source creme, kerrie, 2 sjalotjes, 2 hard gekookte eieren, 2 ontvelde tomaten en wat bladeren ijsbergsla (voor de lekkerbek uitgebakken spekjes)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 300,28 kcal |
Koolhydraten | 10,86 g |
Eiwitten | 8,46 g |
Vetten | 23,64 g |
Benodigdheden
geen bijzonder materiaal
Voorbereiding
een pan water aan de kook brengen en daarin de bloemkoolroosjes 4 min. blancheren. de eieren hard koken en de tomaten ontvellen.
Bereidingswijze
Maak een sausje van de mayo, source creme,kerrie, sjalotjes. Was een aantal ijsbergsla bladeren. Snij de tomaten klein en verkruimel de eiren. Meng alles door elkaar. Voeg de roosjes bloemkool toe en meng deze met het sausje. Vlak voor het opdienen de net uitgebakken spekjes erover verdelen. Op het bord de salade in een ijsbergblad scheppen.
Serveertip
Heel lekker met gebakken aardappelschijfjes en een karbonade.