Engels Kerstkalkoen

  • Engels, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-11-1999

Met dank aan Ellen.

Deel dit recept

Ingrediënten
voor de vulling:
450 gr kastanjepuree
700 gr varkensgehakt
450 gr geschilde en gehakte goudrenet
1 fijngehakte ui
1 geklutst ei
zout, peperMeng alle ingredienten door elkaar, behalve het ei. Meng dat er later door
voor het binden.

1 kalkoen
175 gr boter
225 gr vet spek
zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vul de kalkoen door de vulling vanaf de nek richting borst onder het vel te schuiven (niet te vast aandrukken, want de vulling zet wat uit); zet de huidflap van de nek vast met een prikkertje en stop de rest in de lichaamsholte. Smeer de kalkoen in met boter, doe er zout en peper naar smaak op en leg hierover de plakken vet spek. Leg een paar grote stukken aluminiumfolie in een braadslee, leg de kalkoen erop en pak hem in het folie in. Bak een kalkoen van 4 1/2 kg 30 minuten op 220 C en dan 2 1/2-3 uur op 175 C. Verwijder daarna het folie en het spek, zet de oven op 200 C en laat de kalkoen in ca 40 minuten bruin worden. Gedurende deze periode moet het vlees steeds worden bedropen. Haal de kalkoen uit de oven en laat hem voor het aansnijden nog even staan. Het braadvocht kunt u als jus gebruiken; giet het in een grote sauspan, schep het meeste vet eraf, roer er twee eetlepels bloem door, schenk er een beetje kippenbouillon bij en laat de saus op een zacht vuurtje inkoken. Lekker met gepofte of (echt engels) geroosterde aardappels (geschilde hele aardappels in de oven gaar roosteren) en natuurlijk veenbessen compote

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dineke4485 avatar
dineke4485 19-12-2011

ik woon in noorwegen en heb geen idee waar ik kastanjepuree moet halen, waar kan ik dat het beste door vervangen?

dineke4485 avatar
dineke4485 19-12-2011

ik woon in noorwegen en heb geen idee waar ik kastanjepuree moet halen, waar kan ik dat het beste door vervangen?

dineke4485 avatar
dineke4485 19-12-2011

ik woon in noorwegen en heb geen idee waar ik kastanjepuree moet halen, waar kan ik dat het beste door vervangen?

tamarko avatar
tamarko 07-12-1999

dat is echt niet normaal, lekkerste recept! bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten