Italiaanse Maaltijdsalade
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk slankrecept voor de zaterdagavond voor bij de buis.
Ingrediënten 1 persoon
120 gr. gekookte macaroni of spaghetti60 gr. in blokjes gesneden salami
1 verkruimeld hardgekookt ei
1 in stukjes gesneden tomaat
1/4 in blokjes gesneden komkommer
25 gr. fijngesnipperde ui
1 eetl. fijngehakte peterselie
30 gr. verkruimelde fetakaas
En voor de saus:
1 eetl. olijfolie
1/2 eetl. rode wijn azijn
1 theel. verse citroensap
zoetstof bijv. Candarel
een paar takjes basilicum geplukt
zout en versgemalen peper
en een paar druppels tobasco.
Benodigdheden
Je kunt het beste een grote slakom gebruiken als je bijv. voor 4 personen maakt. Alle ingredienten dan ook maal 4 doen.
Voorbereiding
Alleen de pasta al dente koken en af laten koelen.
Bereidingswijze
Doe de macaroni of spaghetti in een slakom. Vermeng salami, ei, tomaat, komkommer, ui en peterselie en schep dit mengsel op de spaghetti. Strooi de fetakaas erover. Meng de ingredienten voor de saus en schenk deze over de salade.
Serveertip
Gebruik zoveel mogelijk verse producten, met name de citroen want citroen versterkt de goede smaak van dit gerecht.
Serveer met een mooi takje basilicum.