Zalm met garnalen en ananas, pikante

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999
  • Zalm met garnalen en ananas, pikante

    Zalm met garnalen en ananas, pikante

    Zalm met garnalen en ananas, pikante

  • Zalm met garnalen en ananas, pikante

    Zalm met garnalen en ananas, pikante

    Zalm met garnalen en ananas, pikante

  • Zalm met garnalen en ananas, pikante

    Zalm met garnalen en ananas, pikante

    Zalm met garnalen en ananas, pikante

pp ongeveer 450 kcal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram gefileerde zalm, vers of uit de diepvries ,
150 gram grote garnalen, vers of uit de diepvries ,
4 schijven ananas, vers of uit blik ,
2 eetlepels (olijf)olie ,
2 theelepels kerrie ,
1 theelepel korianderpoeder ,
1 theelepel gemberpoeder ,
50 gram santen of 1 klein blikje kokosmelk (1 dl),
1/4 liter kippenbouillon, zelfgemaakt, uit een pot of van tabletten ,
1 eetlepel citroensap ,
zout en versgemalen peper ,
desgewenst allesbinder ,

2 lepels fijngehakte koriander of peterselie ,
1 zakje kleine kroepoekjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de zalm en de garnalen zonodig ontdooien en snijd de zalm in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Snijd de ananas in blokjes (bewaar bij ananas uit blik een scheutje van het sap). Bereiden:
Verhit de olie in een pan en roer er de kerrie, het korianderpoeder en het gemberpoeder door. Voeg de fijngehakte santen of de kokosmelk toe en laat kort doorwarmen tot de santen is gesmolten. Voeg de bouillon en het citroensap toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en schep er de blikjes zalm door. Laat op laag vuur een paar minuten stoven en voeg de garnalen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Breng op smaak met wat zout en peper en bind de saus desgewenst met wat zout en peper en binde de saus desgewenst met allesbinder. Bestrooi met de koriander of de peterselie. Garneer met de kleine kroepoekjes of zet ze in een bakje op tafel. Lekker met gekookte rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mvdkreeke avatar
mvdkreeke 28-03-2002

heel lekker

mahelen avatar
mahelen 25-10-2001

Als visliefshebster en zeker zalm kan dit recept niet ontbreken, gaat mee naar m'n pagina. Helen

bmeijer avatar
bmeijer 07-03-2001

Gisterenavond dit recept eens uitgeprobeerd.. het is echt heel erg lekker en heel erg makkelijk. Ik heb er roerbakgroenten bij gedaan. Binnenkort krijg ik gasten en dan ga ik dit nog eens maken.

marianne_en avatar
marianne_en 05-04-2000

Ik ben een liefhebber van vis en wil graag een paar kilo kwijt op een aangename manier. Dit is je van het!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten