1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Duitse keuken
  5. Spinazie
  6. Pannekoeken met spinazie

Pannekoeken met spinazie

  • Duits, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Ingrediënten 4 personen


100g bloem, 1 ei, 1 1/2 dl melk, boter, 1 pakje diepvries spinazie (gaar gekookt en uitgelekt), 2 el boter/margarine, zout, peper, snufje nootmuskaat, 1/2 kop ongezoete gecondenseerde melk, 1 kop geraspte Gruyere kaas


Verder heb je nodig


Koekepan, vuurvaste schaal


Pannekoeken met spinazie
Pannekoeken met spinazie
Pannekoeken met spinazie
Pannekoeken met spinazie
Pannekoeken met spinazie
Pannekoeken met spinazie
spinaziepannenkoek met kaas

lekker !

lekker !
spinaziepannenkoek met kaas

lekker !

lekker !
Pannekoeken met spinazie
Pannekoeken met spinazie

Lekker hartige variant.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de bloem, ei en de 2 1/2 dl melk tot een glad beslag. Laat de boter in de koekepan lichtbruik worden, giet er een vierde deel van het beslag in. Bak op een zacht vuur de pannekoek aan weerszijden bruin en gaar. Bak zo nog 3 pannekoeken.
Houd de vier pannekoeken warm.
Roer de spinazie, boter, zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar. Leg de spinazie op de pannekoeken en rol ze op.
Leg ze in een ingevette vuurvaste schaal.
Verwarm 1 kopje melk, doe de kaas erbij. Laat het onder voortdurend roeren zachtjes koken tot de kaas is gesmolten. Giet de kaassaus over de pannekoeken. Zet het gedurende 8 min. in een hete oven (150/200 graden) tot er een lichtbruin korstje op komt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top