Indische hutspot

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g tartaar
1 teen knoflook
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
750 g aardappelen
1 kg panklare hutspotgroente
2 kippebouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng
1 el boter
zout
peper
aluminiumfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 485,27 kcal
Koolhydraten 61,71 g
Eiwitten 24,59 g
Vetten 13,07 g

Bereidingswijze

De tartaar in een kom doen en de knoflook erboven uitpersen. Ketjap en de sambal toevoegen en goed door elkaar roeren. van de tartaar 24 kleine balletjes maken. De aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. De groente in een pan doen met de aardappelen, bouillon en water. Dit 25 minuten laten koken. Boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzijng laten weken. De boter verhitten en de tartaarballetjes in 4 minuten gaar bakken. Uit de pan halen en afdekken met de folie. Door het bakvet de boemboe nasi goreng roeren en zacht 3 minuten meekoken. Het aardappelgroentemengsel afgieten en de boemboe nasi goreng erdoor roeren. Al roerend in 2 minuten warm maken. Op smaak brengen met peper en zout. Op een voorverwarmde schaal scheppen en de balletjeserop leggen. Lekker mer seroendeng

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten