Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Hutspot
  6. Indische hutspot

Indische hutspot

Door: claud

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Ingrediënten 4 personen


350 g tartaar
1 teen knoflook
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
750 g aardappelen
1 kg panklare hutspotgroente
2 kippebouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng
1 el boter
zout
peper
aluminiumfolie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tartaar in een kom doen en de knoflook erboven uitpersen. Ketjap en de sambal toevoegen en goed door elkaar roeren. van de tartaar 24 kleine balletjes maken. De aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. De groente in een pan doen met de aardappelen, bouillon en water. Dit 25 minuten laten koken. Boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzijng laten weken. De boter verhitten en de tartaarballetjes in 4 minuten gaar bakken. Uit de pan halen en afdekken met de folie. Door het bakvet de boemboe nasi goreng roeren en zacht 3 minuten meekoken. Het aardappelgroentemengsel afgieten en de boemboe nasi goreng erdoor roeren. Al roerend in 2 minuten warm maken. Op smaak brengen met peper en zout. Op een voorverwarmde schaal scheppen en de balletjeserop leggen. Lekker mer seroendeng



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top