1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Kipsalade Met Kerriedressing

Kipsalade Met Kerriedressing

  • Slanke keuken, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Ingrediënten 4 personen


200 gram gare kipfilet in blokjes* 100 gr. diepvries doperwtjes, ontdooid * 2-3 worteltjes, geschrapt en in plakjes * 1/2 t.l. selderijzout * 1 e.l. rozijnen * 200 gram rodekool in reeojes * 1 kleine appel * 2-3 fijngesnipperde sjalotjes * 1 stengel bleekselderij, kleingesneden.

voor de dressing:
2 dl. magere yoghurt, 1 e.l.fritessaus, 3 t.l. kerriepoeder, 3 e.l. versgeperst citroensap, versgemalen zwarte peper naar smaak, 1 e.l. dyon mostrd, 1 sjalotje fijngesnipperd.

4 grote rode koolbladeren, 4 kerstomaatjes, 1 e.l. fijngehakte peterselie



Verrukkelijke kipsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stoom de doperwtjes tot ze helder groen zijn en spoel ze onder stromend water koud.

Bereidingswijze

Meng de kip met de gestoomde doperwtjes, worteltjes, het selderijzout, de rozijnen, koolreepjes appel, sjalot en bleekselderijin een slabak door elkaar.
Klop de ingredienten voor de dresiing in een schaaltje door elkaar. Gied te dressing over de salade, schep de salade voorzichtig door en zet hem afgedekt in een uur in de koelkast.

Serveertip

Leg op elk bordje een koolblad met de holle kant naar boven. Vul de bladeren met de slada en garneer met de kerstomaatjes en de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top