Chocolade schuimtaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Deel dit recept

Bereidingswijze

1. Verkruimel 150 g volkorenkoekjes en meng dit met 75 g gesmolten boter. Verdeel dit
over een springvorm van 20 cm. Plaats tot gebruik in de koelkast.

2. Verkruimel 100 g moccaschuimpjes. Rasp 50 g pure chocolade.

3. Week 4 blaadjes gelatine in koud water.

4. Klop 200 g MonChou Verse-Roomkaas los met 75 g suiker. Spatel er de moccaschuimpjes en de chocoladerasp door.

5. Los de gelatine op in 3 el heet water. Voeg de gelatine toe aan het MonChou-mengsel. Voeg dan 1/4 l geklopte slagroom toe en spatel dit door de massa. Verdeel het over de koekjesbodem.

5. Plaats de taart tenminste 3 uur in de koelkast.

6. Garneer met chocoladekrullen.

Serveertip

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TaartenFreak avatar
TaartenFreak 19-07-2012

Zonder mokka was het ook heerlijk! Wat extra pure chocolade en nog wat monchou en dan is het super lekker.

Ejelzer avatar
Ejelzer 19-07-2012

Mokkaschuimpjes zijn makkelijk zelf te maken: http://www.smulweb.nl/recepten/1063096/Mokka-schuimpjes

TaartenFreak avatar
TaartenFreak 19-07-2012

Waar koop je die mokkaschuimpjes? Ik heb alle supermarkten door gezocht maar niets gevonden...

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 03-06-2005

ik heb je recept bij mijn favo gezet lijkt me heerlijk groetjes lucy

anita4 avatar
anita4 12-05-2003

heerlijk! ook ik ga het proberen. groetjes van anita

joannekedrie avatar
joannekedrie 16-09-2001

hoe maak je dan die mokkatoefjes erbovenop? dat kan ik niet terugvinden..

yassir avatar
yassir 12-03-2001

Hallo, Ik ga dit recept deze week proberen. Alvast bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten