1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gevulde Eendenborst

Gevulde Eendenborst

Door: kerst_pasen_pinkster

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Ingrediënten 4 personen


Eendenborst voor 4 personen
3 dl port
1/2 liter fond
ongeveer 8 pruimen
3 perssinaasappelen
1/2 citroen
1 theelepel gembersiroop
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 laurierblad
2 takjes tijm
1-2 eetlepels sinaasappelmarmelade of jam
peper, zout
scherp mes (fileermes)
houten prikkertjes
100 gr boter
tagliatelle



Recept gekregen van Ellen Driessen, waarvoor heel erg bedankt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de pruimen minimaal 6 uur in de port. Fileer de eendenborst (haal ook het vet eraf; bewaar alle resten om er soep mee te maken) en snijd hem langs de zijkant met een scherp mes als envelop open. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout. Doe de fond in een pan met 1/8 liter port, het sap van de sinaasappels en van de citroen, het fijngehakte sjalotje en knoflookteentje, de gembersiroop, de marmelade, het laurierblad, de tijm en peper en zout naar smaak. Breng dit aan de kook en laat het tot 3/4 inkoken (in ca 20 minuten). Vul de eendenborst met de pruimen en prik hem dicht. Bestrooi de buitenkant met peper en zout. Kook de tagliatelle (hoe verser hoe korter), giet af en laat met een klontje boter in een dichte pan nagaren. Verhit 50 gr boter (laat uitbruisen en bruin worden) en bak de eendenborst daarin in 3-4 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in folie warm (in lauwe een oven of boven een pan met kokend water). Schenk de saus bij het bakvet, roer goed en breng dit eventjes aan kook. Roer er van het vuur af de rest van de boter door. Snijd het vlees in plakken en serveer die met de tagliatelle en een beetje saus; geef er de rest apart bij.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top