1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. gestoofde duif met bacon en noten

gestoofde duif met bacon en noten

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Ingrediënten 4 personen



6 plakken bacon; 3 teentjes knoflook; 4 duiven; 250 gr veldpaddestoelen (bijv honingzwammen); 50 gram hazelnoten; 50 gram walnoten; 300 ml donker bier (herfstbok); 1 kopje water; 3 laurierbladeren; boter om in de bakken.



Middeleeuws Saksisch recept, waarschijnlijk uit de 7e eeuw.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de noten fijn, snijd de Bacon in reepjes.

Bereidingswijze

Bak de Bacon met de teentjes knoflook totdat deze beginnen te bruinen in een braadpan. Voeg de duiven toe en bruin deze aan alle kanten. Voeg de noten en de paddestoelen toe en laat even doorkoken.
Voeg het bier, water en laurierbladeren toe en laat 2 - 2 1/2 uur stoven. (Het vlees moet van de beenderen loskomen).

Serveertip

De vogels kunnen zowel geheel als gesneden met de sauce geserveerd worden. Als het laatste het geval is snij de vogels als ze afgekoeld zijn en verwarm het vlees weer in de sauce. Serveer op Brabants roggebrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van casper_a


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van casper_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top