1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Reebiefstukjes Met Bosvruchtensaus

Reebiefstukjes Met Bosvruchtensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-1999

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes van 150 gram, zout, peper, boter en olijfolie.
Voor de saus: 1 pot kalfsfond, 500 gr.verse of diepgevroren bosbessen of bramen (of mengsel van beide),100 gr. suiker.
Evtl. ? dl. zwarte bessenlikeur


Verder heb je nodig


Zeef


Een wild hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met de saus. Breng de vruchten aan de kook in weinig water en kook ca. 2 minuten.Giet het water af en wrijf de vruchten door een fijne zeef. Doe de vruchtenpuree, de fond, de suiker en evtl de likeur in een pan en kook in tot de gewenste dikte. (Als je likeur gebruikt de hoeveelheid suiker verminderen.)Het wordt een dieppaarse, glanzende saus. Als de saus op dikte is in een koekenpan wat olie verhitten en een klont boter toevoegen. De reebiefstukjes bestrooien met zout en peper en snel rose bakken en onmiddellijk serveren.

Serveertip

Maak een spiegel van saus op het bord en leg daar het biefstukje op. Serveer met aardappelpuree torentjes, een stoofpeertje of een met cranberrysaus gevulde halve appel, spruitjes, snijboontjes of broccoli. Geef de overgebleven saus er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top