Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Romige slasoep

Romige slasoep

Door: claud

  • Goedkoop en snel, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-1999

Ingrediënten 4 personen


25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla
1 liter kippenbouillon
1 eidooier
1 dl slagroom
zout, peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom. Roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel.
Roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan. Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt, daar hij dan zou kunnen schiften. Maak de slasoep op smaak met wat zout en peper en serveer haar, bestrooid met de fijngehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top