Kerstham In De Oven

  • Antiliaans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-1999

Een heerlijk antilliaans recept dat hier gebruikelijk is met Kerst en Oud_en Nieuw als onderdeel van het Kerstdiner.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1 Kilo gekookte Jubilee ham zonder been,(liefst hele ham,aan de slager vragen)*1/2 Pakje bruine bastert suiker,*Flink wat mosterd,*2 grote blikken ananasringen,*Hele kruidnagels.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom,Ruime ovenschotel

Voorbereiding

*Mix de suiker,mosterd en sap van de ananasringen tot een dik papje.
Verwarm de oven voor Stand:4 of 200-220cAnanasringen uit laten lekken

Bereidingswijze

*Smeer de ham goed in met de saus.*Steek met prikkers een gedeelte van de ananasringen vast,*Prik in de hele ham verchijdene hele kruidnagels,*Leg de ham in de vuurvaste schaal en schuif het geheel in de voorverwarmde oven.*Kijk na een 1/2 uurtje en stel de oven bij of hoger indien het niet te snel gaat en lager indien dit het geval is.*De ham uit de oven halen en het aantal plakken snijden van de aanwezigen.*Op rand van schaal toefjes peterselie leggen,*De ham op schaal leggen,*Daarnaast de plakken ham rangschikken,samen met de uitgelekte ananasringen.
Heeft u over? Geen probleem koud is de ham ook heerlijk bij een borrel. Snijd de ham dan in blokjes en prik er een stukje ananas op.

Serveertip

Lekker met een rollade of ossehaas,Pomme parisienne,witlof, cranberries,tuttie fruttie,enz. ijtaart toe.

Laatste reacties

angelkid avatar
angelkid 23-12-2002

ik ben het helemaal mee eens dat het heel lekker smaakt. elk jaar eten wij het weer, met kerst en met oud en nieuw.

jaraima avatar
jaraima 20-12-2002

Sorry, annemarie. Ik heb het nu wel gezien...

jaraima avatar
jaraima 20-12-2002

Hallo, Is een heerlijk recept, maar je vermeld niet op welke stand de oven gezet moet worden. Dat zou ik heel graag willen weten groetjes jaraima

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten