1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gevulde tomaat
  6. Gevulde Tomaat

Gevulde Tomaat

Door: avondmaal

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-1999

Ingrediënten 4 personen


8 mooie ronde tomaten
250 gram garnalen (noorse of hollandse naar keuze)
2 hard gekookte eieren
Mangochutney
Ketjap
peper en zout
Lepel mayonaise



Zuid-Afrikaans voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan met water op en laat deze koken, zet er een bakje met koud water naast. Kerf een tomaat aan de bovenkant in en leg de tomaat even in jet kokende water, daarna direcht in het koude water en pel dan het velletje van de tomaat. Snij een kapje van de tomaat en hol deze uit. Strooi wat zout in de tomaat en leg deze ongekeerd op een stuk keukenrol. Doe dit met alle tomaten.

Bereidingswijze

Pureer de garnalen (hou er wat achter om te garneren) en de eieren, de katjap, mayonaise en de chutney. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Vul de tomaten met het garnalen mengsel, en zet de tomaatjes op een bord (2 per bord dus) garneer het af met de overgebleven garnalen, een paar schijfjes Mango en eventueel een schepje chutney.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van avondmaal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top