1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sate
  6. Sate Manis

Sate Manis

Door: sasvdberk

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-1999

Ingrediënten


0,25 kg rundvlees in dobbelstenen van 2 cm*
0,25 kg runderlever in dobbelstenen van 2 cm*2 el gesnipperde ui*3 gesnipperde teentjes knoflook*1 tl ketoembar*0,5 tl djint
en*1 el javaanse suiker*1 el ketjap*ciroensap en zout*



Zoete sate

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de ingredienten tot een brij.
Meng het vlees en de lever hier goed doorheen.
Laat de kruiden ca. 30 min. intrekken.
Rijg de stukjes op sate pennen en rooster ze zacht op een houtskool vuurtje net voor het opdoen op een goed aangewakkerd houtskoolvuur of onder grill.Bestrijk tijdens het roosteren het vlees gematig in met de marinade.

Serveertip

Lekker met ketjapsaus.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top