Indonesische salade
- Indonesisch, Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-11-1999
Ingrediënten 6 personen
Voor de dressing:- 4 tenen knoflook
- 4 el geroosterde pinda's
- 5 tl sojasaus (ketjap)
- 3 el limoen- of citroensap
- 4 tl bruine suiker
- 0,5 tl cayennepeper
- 4 el water
Voor de salade:
- 3 el (olijf)olie
- zout naar smaak
- 450 gr stevige tofu, uitgelekt, drooggedept en in kleine blokjes gesneden
- 2 kleine aardappelen, gekookt en in hapklare schijfjes gesneden
- 225 gr spinazie, schoongemaakt, in weinig water geslonken en gehakt
- 0,5 klein groen kooltje, in reepjes gesneden en licht gaar gestoomd
- 225 gr tauge, goed gewassen
Benodigdheden
Keukenmachine, koekenpan, schuimspaan, keukenpapierBereidingswijze
Maak de dressing door alle ingredienten voor de dressing in een keukenmachine te doen. Meng tot een gladde saus. Als de dressing iets te dik lijkt een beetje water toevoegen.
Verhit de olie en het zout in een middelgrote koekenpan op gematigde hittebron. Voeg de tofu beetje bij beetje toe en bak dit ca. 5 minuten aan alle kanten lichtbruin. Verwijder de tofu met een schuimspaan en laat het op keukenpapier uitlekken en enigszins afkoelen.
Serveertip
Op 6 afzonderlijke borden:
Rangschik tofu, aardappelen, spinazie en kool. Leg daar bovenop de tauge en schenk de dressing erover.
Dien de salade meteen op.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties