1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. kalkoen-brocollischotel

kalkoen-brocollischotel

Door: sjakkel

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-1999

Ingrediënten 2 personen


1 flinke struik brocolli, 350 gr. kalkoenfilet, kippebouillon, 2 tomaten, 1 zak rosti, 1 ui, knoflook, 2 el mosterd, 1 el mayonaise, 1 bekertje creme fraiche, geraspte kaas


Verder heb je nodig


Zeef, twee diepe ovenvaste borden of een ovenschaal


Ovenschotel met een pittige mosterd saus en een aardappel deksel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kalkoen in blokjes snijden, ui snipperen, knoflook fijnhakken, brocolli in roosjes knippen en wassen, tomaten in plakjes snijden. Borden invetten.

Bereidingswijze

Kalkoen filet in ong. 15 min in de bouillon met wat rode wijn koken, de brocolli roosjes er 5 min. in meekoken. De bouillon afgieten maar twee flinke soeplepels apart houden. Ondertussen de creme fraiche, mayo, mosterd met peper en zout en knoflook vermengen. De 2 lepels bouillon toevoegen. Proeven. Evt. nog wat rode wijn, mosterd of peper toevoegen. De ui in een koekenpan fruiten, rosti toevoegen, zout en peper erover. Het kalkoen-brocolli-mengsel verdelen over de borden verdelen. De saus erover schenken. Rosti erover verdelen en geraspte kaas erover doen. Ongeveer een half uurtje in een flink voorverwarmde oven (220 C) zetten.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top