1 flinke struik brocolli, 350 gr. kalkoenfilet, kippebouillon, 2 tomaten, 1 zak rosti, 1 ui, knoflook, 2 el mosterd, 1 el mayonaise, 1 bekertje creme fraiche, geraspte kaas
Zeef, twee diepe ovenvaste borden of een ovenschaal
Ovenschotel met een pittige mosterd saus en een aardappel deksel.
Kalkoen in blokjes snijden, ui snipperen, knoflook fijnhakken, brocolli in roosjes knippen en wassen, tomaten in plakjes snijden. Borden invetten.
Kalkoen filet in ong. 15 min in de bouillon met wat rode wijn koken, de brocolli roosjes er 5 min. in meekoken. De bouillon afgieten maar twee flinke soeplepels apart houden. Ondertussen de creme fraiche, mayo, mosterd met peper en zout en knoflook vermengen. De 2 lepels bouillon toevoegen. Proeven. Evt. nog wat rode wijn, mosterd of peper toevoegen. De ui in een koekenpan fruiten, rosti toevoegen, zout en peper erover. Het kalkoen-brocolli-mengsel verdelen over de borden verdelen. De saus erover schenken. Rosti erover verdelen en geraspte kaas erover doen. Ongeveer een half uurtje in een flink voorverwarmde oven (220 C) zetten.
mariekeschep 28-06-2001
Ik heb i.p.v. kalkoen kipfilet gebruiktGaat ook heel goed hoor!!!!
mariekeschep 28-06-2001
Heb het vandaag gemaakt..hhmmmm heerlijk!!Heb het meteen bij mn favoriten gezet, zodat ik het makkelijk terug kan vinden!!
maria_a 08-02-2000
Wij hebben gesmuld van deze ovenschotel, ik heb hem bij mijn favorieten gezet zodat ik het recept nog eens kan maken, groetjes, Ria