Wokschotel "Gadogado-Style"

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Eigenlijk is het voor 2 personen. Van de rest die overblijft kun je heerlijke soep maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 eieren, 500 gr kipfilet (in repen), 1 kippebouillontablet, 400 gr sperziebonen (in drieen gesneden), 3 el olie, 450 gr spitskool (grofgesneden), 1/2-1 komkommer (gehalveerd en in dikke plakken gesneden, zout en peper.
VOOR DE PINDASAUS: 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 ui (fijngesneden), 1 el olie, 2 schijfjes gemberwortel (heel fijngesneden), 1 el sambal oelek, 1 el palmsuiker (goela djawa)(bruine suiker kan ook) 2 el ketjap manis (zoete sojasaus), 5 el pindakaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eieren in ca. 8 minuten hard koken, laten schrikken, pellen en in plakjes snijden.

Kiprepen in ca. 1,5 ltr kokend water met bouillontablet op laat vuur (tegen de kook aan) in ca. 10 minuten gaar laten worden).

Sperziebonen ca. 2 min. in bouillon koken.

De bouillon e.v. bewaren voor de volgende dag

Bereidingswijze

VOOR DE PINDASAUS: Knoflook en ui ca. 5 minuten in 1 el olie bakken.

Gember, sambal, palmsuiker, ketjap en pindakaas toevoegen.

Pindasaus verdunnen met een scheut water, nog ca. 15 min. zachtjes laten koken.

In wok 3 el olie verhitten, kool en sperziebonen hierin roerbakken.

Komkommer en kip erbij doen en ca. 2 min. meebakken.

Op smaak brengen met zout en peper.

Kip-groentemengsel serveren op bord, pindakaas erover schenken en garneren met tauge en plakjes ei.

Serveertip

Als je de volgende dag soep wil maken, dan ca. 1/3 van het kip-groentemengsel apart houden. Het gerecht is dan voldoende voor 2 personen.



EETSMAKELIJK

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dropkatje avatar
dropkatje

Doorsturen

Home Recepten