1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Kalfslapjes met basilicum

Italie: Kalfslapjes met basilicum

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-1999

Ingrediënten 8 personen


16 kleine kalfslapjes (dun gesneden), bloem, 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, 80 g boter, 1 glas droge witte wijn, zout, peperVoor de garnering:4 tomaten in partjes, basilicumblaadjes



* Scaloppine al basilico *Voor dit recept beslist verse basilicumblaadjes gebruiken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop het vlees goed dun uit en wentel het door de bloem. Beide zijden moeten goed bedekt zijn.Was het basilicum zorgvuldig en pluk de blaadjes van de stelen. Pel de knoflooktenen. Hak het basilicum en de knoflook samen heel fijn.

Bereidingswijze

Verhit 50 g van de boter en leg de kalfslapjes hierin zodra de boter begint te kleuren. Schroei het vlees aan beide kanten snel dicht, bestrooi het naar smaak met zout en peper. Blus met de witte wijn en een paar eetlepels water en draai het vuur laag.Blijf het vlees voorzichtig in het vocht heen en weer schuiven tot de saus begint te binden. Haal de kalfslapjes uit de pan en leg ze op een warme schaal.Doe de overgebleven boter bij de saus in de pan en voeg het basilicum-knoflookmengsel toe. Zet het vuur wat hoger en roer alles een minuut lang door elkaar.Giet de saus over de kalfslapjes en garneer met stukjes tomaat en basilicumblaadjes.

Serveertip

Bijna alles smaakt hier lekker bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top