barra's

  • Surinaams, Borrelhapje
  • 20-30 min.

Lekker surinaamse snack

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 kg zelfrijzend bakmeel
250 gram urdi (soort kleine surinaamse linzen)
klein beetje bladspinazie (diepvries of potje) klein gesneden en ontdooid
1 teentje knoflook geperst
1/4 madam janet ragfijn
2 el komijnzaadjes
zout
1/2 ltr water
olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de urdi in lauw water
verwijder de zwarte vliesjes bewaar een kwart om door het deeg te doen

Bereidingswijze

Maal de urdi met wat vliesjes fijn
Rooster de komijnzaadjes in een droge pan en maal ze fijn.
Doe alle ingredienten door elkaar met het water je hebt dan een klef deeg

Verhit een flinbke laag olie in een grote diepe hapjes pan.Neem wat deeg op de hand en maak er een soort poffertje van iets groter
je handen moeten vochtig zijn.
Nu even een handigheidje duw hem met je duim van je hand, zo dat er in het midden een gat ontstaat, en leg hem in de olie, je hebt nu een soort donut model.Bak de barra's met niet teveel tegelijk aan alle kanten bruin en gaar

Serveertip

Lekker met een pittige sambal
of een milde gemaakt van ketchup,knoflook en een klein beetje sambal

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

schatje avatar
schatje

Doorsturen

Home Recepten