1. Home
  2. Recepten
  3. Kip-paddestoelbuideltjes

Kip-paddestoelbuideltjes

Door: silleke

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-1999

Ingrediënten 12 personen


5 loempiavellen van 25x25 cm. - 2 sjalotjes, geraspt - 3 el. boter - 200 gr. oesterzwammen in reepjes - 5 el. creme fraiche - 100 gr. gerookte kip, in dunne reepjes - 2 el. fijngesneden peterslie - peper - zout - 12 sprieten bieslook - 20 gr. tauge - 1 takje verse kervel



Amuse

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200?C. 3 loempiavellen in vieren snijden; 2 loempiavellen elk in 6 gelijke stukjes snijden.
Sjalot in boter ong. 2 min. zachtjes bakken. Oesterzwammen toevoegen en ong. 3 min. meebakken. Creme fraiche erdoor roeren. Kipreepjes toevoegen en meewarmen. Peterselie, zout en peper erdoor roeren. Vulling ong. 15 min. laten afkoelen. Bieslook 1 min. in heet water leggen en laten uitlekken. Op midden van de grote loempia-vierkanten klein deegplakje leggen en vulling erover verdelen. Tot buideltjes vouwen, klein stukje openlaten. In opening wat tauge rechtopzetten, zodat ze uit de buideltjes steken. Bieslooklintjes om buideltjes knopen. Buideltjes in midden van oven ong. 15 min. bakken. Ieder buideltje op een aperitiefbordje leggen. Garneren met wat kervelblaadjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top