Uitjes in balsamicosaus

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-1999

* Cipolline al balsamico *
De zoetzure smaak van deze uitjes is heerlijk als onderdeel van een antipasto of als bijgerecht bij koude en warme vleesgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 g kleine uitjes, 3 el olijfolie extra vergine, 1 el balsamico, 2 el rode wijn, zeezout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De uien pellen en heel laten.

Bereidingswijze

Blancheer de uitjes 15 minuten in ruim kokend water met wat zout. Laat ze goed uitlekken.
Bak ze in de olijfolie op een zacht vuurtje goudbruin.
Voeg de balsamico, rode wijn en zout naar smaak toe en breng alles nog even aan de kook om de alcohol te laten verdampen.

Laatste reacties

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 06-10-2001

lekker Anna !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten