Varkensvlees in knoflook
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Karbonaadjes in veeeel knoflook
Voorbereiding
Hak de schoongemaakte ui en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg een scheutje water toe, zodat het een dikke brei wordt.
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met een beetje zout. Verhit in een kleine braadpan een flinke scheut olie. Schroei de karbonades aan beide zijden dicht.
Giet het ui/knoflook mengsel erbij. Voeg indien nodig nog wat water toe - het vlees moet net niet onder staan.
Breng met de deksel op de pan zachtjes aan de kook, en laat 30 tot 45 minuten doorkoken, af en toe het vlees kerend en bedekkend met ui, tot de karbonades gaar zijn.
Serveertip
Serveer met een schep ui/knoflook brei op het vlees.
Lekker met zilvervliesrijst en boontjes of erwtjes.