Varkensvlees in knoflook

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Karbonaadjes in veeeel knoflook

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

4 haas- of schouderkarbonades
2 grote uien
6 tot 10 tenen knoflook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak de schoongemaakte ui en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg een scheutje water toe, zodat het een dikke brei wordt.

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met een beetje zout. Verhit in een kleine braadpan een flinke scheut olie. Schroei de karbonades aan beide zijden dicht.

Giet het ui/knoflook mengsel erbij. Voeg indien nodig nog wat water toe - het vlees moet net niet onder staan.

Breng met de deksel op de pan zachtjes aan de kook, en laat 30 tot 45 minuten doorkoken, af en toe het vlees kerend en bedekkend met ui, tot de karbonades gaar zijn.

Serveertip

Serveer met een schep ui/knoflook brei op het vlees.
Lekker met zilvervliesrijst en boontjes of erwtjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renate999 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten