1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rode linzen
  5. harira

harira

  • Arabisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-1999

Ingrediënten 6 personen


2 el olijfolie
225 g mager lamsvlees in blokjes
1 ui gesnipperd
1/4 knolselderij in heel fijne blokjes
1 prei in fijne ringen
2 wortels in kleine blokjes
115 g kikkererwten 1 nacht geweekt en uitgelekt
1 tlp gemalen gember
1,5 l water
115 g rode linzen
zout en peper
400 g tomaten ontveld zonder zaadjes en in blokjes
1 el tomatenpuree
1 tl kaneel
1 rode paprika van zaadlijsten ontdaan en in stukjes
50 g vermicelli
1 bosje koriander gehakt
1/2 bosje selderij
partjes citroen



Zoals mijn moeder het altijd maakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

115 g kikkererwten, 1 nacht geweekt en uitgelekt

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak het lamsvlees aan alle kanten goudbruin.
Voeg de ui, prei, wortel en de knolselderij toe en als de ui zacht is de kikkererwten,gember en het water.
Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de soep 1 uur
zacht koken, tot de kikkererwten bijna gaar zijn.
Voeg linzen, tomaten, tomatenpuree, kaneel en paprika toe en laat de soep
15 minuten koken.
Voeg de vermicelli toe, breng de soep aan de kook en laat hem nog 15 minuten zacht koken, tot de linze en vermicelli zacht zijn.
Voeg de koriander,selderij en zout en peper toe.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de soep met partjes citroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tulbandje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tulbandje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top