1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugal: Kokkels met knoflookworst

Portugal: Kokkels met knoflookworst

Door: annabee

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-1999

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 75 g chorizo in stukjes, 75 g gerookte ham in blokjes, 1 tl piri-piri (zie piri-piri recept onder mijn eigen recepten) of tabasco naar smaak, 1 kg kokkels of andere schelpdieren, 1.1/2 el fijngehakte koriander, zout



* Ameijoas na cataplana *Kruidige, geurige schotel uit de Algarve, die in een cataplana wordt bereid, maar in een gewone pan of vuurvaste schaal met sluitend deksel kan ook.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de schelpen schoon en spoel ze goed af met koud water.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hier onder af en toe roeren de uien en knoflook in tot ze zacht, maar niet gekleurd zijn. Roer de worst, de ham en de piri-piri erdoor, sluit de pan af en laat alles op een laag vuur sudderen. De pan af en toe heen en weer schudden.Doe vervolgens de schelpen, de koriander en wat zout in de pan. Dek de pan af en laat het geheel nog 5-6 minuten pruttelen tot de schelpen open zijn; de pan af en toe schudden.Dit gerecht in de pan serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top