1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugal: Kokkels met wijn

Portugal: Kokkels met wijn

Door: annabee

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-1999

Ingrediënten 4 personen


1,75 kg kokkels, 2 el olijfolie, 1-2 teentjes knoflook (geperst), handjevol peterselie, koriander en oregano (gemengd), 250 g tomaten, 4 el droge witte wijn, peper, zout



* Ameijoas a Prata *Kokkels zoals ze bereid worden aan de Costa de Prata.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.Boen de kokkels goed schoon en spoel ze af met koud water.Hak de kruiden fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie, pers de knoflook erboven uit en bak deze met de groene kruiden al roerend 2 minuten.Doe de kokkels, de tomaten en de wijn erbij en strooi er naar smaak zout en peper over.Breng het geheel aan de kook, sluit de pan en laat alles 3-4 minuten koken tot alle kokkels open zijn.

Serveertip

Serveer er brood bij en doop dat in het heerlijke kookvocht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top